Україна і світ

У липні Європа не давала Україні нових військових обіцянок – Politico

Починаючи з квітня, військова підтримка України з боку Європи зменшується, а у липні країни ЄС взагалі не давали Києву нових обіцянок, пише Politico з посиланням на дані Кільського інституту світової економіки.

За його даними, протягом усього липня шість найбільших країн Європи не пропонували Україні нових двосторонніх військових зобов’язань.

– Водночас зобов’язання Європи щодо військової допомоги Україні мають тенденцію до зниження з кінця квітня, – пише видання.

Голова української групи інституту Крістоф Требеш наголошує, що, “незважаючи на те, що війна вступила в критичну фазу, нові ініціативи з надання допомоги вичерпалися”.

На його думку, €1,5 млрд військової допомоги, про які минулого тижня домовилися західні союзники у Копенгагені, “насправді мізерні у порівнянні з тим, про що домовлялися на попередніх конференціях”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Требеш вважає, що європейські країни повинні розглядати війну в Україні як кризу в єврозоні чи пандемію коронавірусу – дві події, які сприяли тому, що континент направив сотні мільярдів на заходи екстреного фінансування.

– Я б сказав, що це напрочуд мало, враховуючи, що поставлено на карту, ​​– наголосив він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-18 16:05:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин