Україна і світ

У Криму незаконно перебувають до 800 тис. росіян – Ташева

На території Криму знаходяться від 500 тис. до 800 тис. росіян, які приїхали сюди незаконно. Поки не визначено, який статус вони матимуть після деокупції півострова, заявила представниця президента в Криму Таміла Ташева на брифінгу в Медіацентрі Україна.

– Ми детально не прописували у стратегії деокупаціі Криму питання громадянства та прав громадян РФ, які приїхали на територію півострова і перебувають там незаконно. Їх там від 500 тис. до 800 тис. Деякі експерти називають саме такі цифри, – сказала вона.

За її словами, робоча група з економічного відновлення Криму наразі напрацьовує правові рамки державного устрою на території півострову, детальний план буде презентовано пізніше.

– Вже восени у Загребі відбудеться парламентська зустріч, де більш детально обговорюватиметься питання економічного відновлення України та Криму, – наголосила Ташева.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на саміті Кримської платформи повідомив, що Україна готова до демілітаризації Криму, оскільки армія Росії завдає ударів з цих територій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, Україна вітатиме добровільний вихід російських окупантів із Криму та інших тимчасово окупованих територій.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-26 00:05:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин