Україна і світ

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами полонених воїнів аеромобільної бригади

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами захисників 46-ої окремої аеромобільної бригади, які зникли безвісти або потрапили у полон.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник штабу зазначив, що отримання офіційного статусу військовополоненого відбувається у випадку підтвердження полону міністерством оборони російської федерації Міжнародному комітетові Червоного Хреста.

«Проте відомості про військовослужбовця, що перебуває в російському полоні, надходять і з інших джерел», — зауважив він.

Представник акцентував, що у процеси обміну залучені всі військовослужбовці, незалежно від статусу, якщо інформація про них внесена до реєстру Національного інформаційного бюро.

Представниця ЗСУ пояснила порядок звернення й отримання інформації від військових частин.

«Спілкування з військовими частинами відбувається через територіальні центри комплектування (колишні військкомати). Проте від військової частини можна отримати лише певну інформацію, частина даних конфіденційна», — зазначила вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час зустрічі повідомили, що у випадку, коли є сумніви щодо збігів зразків ДНК, родичі військовослужбовців можуть звернутися до слідчого й ініціювати повторну експертизу.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-27 16:53:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин