Україна і світ

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами полонених прикордонників

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами прикордонників, яких захопили в полон на острові Зміїний.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

На питання рідних відповіли представники Координаційного штабу, Державної прикордонної служби й Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

На зустрічі обговорили покращення роботи Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) стосовно наших полонених.

Представник Штабу зазначив, що співробітники МКЧХ почали відвідувати деякі місця утримання полонених у рф та на захоплених українських територіях.

«У так званій днр їм вдалося доставити нашим полоненим гуманітарні вантажі. Також МКЧХ відправив у рф для офіційного підтвердження близько 160 прізвищ наших захисників, про утримання яких стало відомо від групи адвокатів «Пошук.Полон», – підкреслив представник Штабу.

Представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Станіслав Куліш повідомив, що Україна шукає державу-покровительку для репатріації наших полонених.

«Третя сторона нам потрібна для того, щоб не дати росії маніпулювати й щоб вона була змушена виконувати свої зобов’язання за міжнародними нормами», – сказав Станіслав Куліш.

Також тривають перемовини щодо налагодження листування полонених з родинами.

Секретар робочої групи з питань взаємодії із ЗМІ, родичами захисників Координаційного штабу Богдан Охріменко зазначив, що активізація росією бойових дій негативно впливає на обміни – вони одразу призупиняються.

«Переговори стосовно звільнення наших людей ведуться в режимі тиші. Щодо захисників Зміїного вони специфічні, бо бійці стали легендарними», – підкреслив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Представник Держприкордонслужби запевнив, що після звільнення усіх захисників відправляють у госпіталь на довготривале обстеження. Далі лікарі вирішують, кому потрібне лікування. За потреби для оздоровлення захисників залучають іноземних спеціалістів.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-23 15:55:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин