Україна і світ

У Координаційному штабі відбулася зустріч з рідними полонених бригади Сухопутних військ ЗСУ

Брак зв’язку українських захисників з родичами, стан здоров’я поранених та жінок у полоні – саме ці питання найбільше непокоять сім’ї українських військових. Також ішлося про особливості видачі документів та кореспонденції з військовою частиною Сухопутних військ ЗСУ.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У зустрічі з рідними та близькими захисників України взяв участь керівник напрямку по роботі з родинами Координаційного штабу Юрій Таранюк та представники ГУР МО, Збройних Сил України. Представники Координаційного штабу розповіли про можливості для індивідуальних консультацій та супроводу у громадській приймальні штабу.

Юрій Таранюк поділився з родинами інформацією про адвокатування обмінів на міжнародному рівні та можливість звернення до Міжнародної групи ООН з питань насильницьких зникнень, а також до Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ). До мандату МКЧХ входить отримання доступу до місць утримання полонених, а також організація зв’язку між полоненими та їхніми родинами. Також на зустрічі йшлося про співпрацю з ініціативою «Пошук. Полон».

Рідні військовополонених занепокоєні погрозами ворога здійснити незаконні суди над утримуваними полоненими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Розглядалися питання і про статуси військовополонених у реєстрі Національного інформаційного бюро (НІБ). Представник Координаційного штабу розповів про особливості процесу реінтеграції після визволення з полону.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-04 08:37:20