Україна і світ

У Координаційному штабі відбулася zoom-конференція з рідними полонених воїнів

Представник Координаційного штабу під час zoom-конференції наголосив, що тривають перемовини про наступні обміни. Україна робить усе можливе для повернення всіх захисників та захисниць, які перебувають у ворожому полоні.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Під час зустрічі на запитання родичів захисників відповідав представник ЗСУ. За його інформацією, з полону вже вдалося звільнити 1138 Захисників і Захисниць. Також серед інших з полону повертаються особи, які були обліковані як загиблі чи зниклі безвісти. Приміром, вдалося звільнити чотирьох українців, які вважалися загиблими.

Одразу після повернення на підконтрольну Україні територію звільненим з полону видають речі першої необхідності, а також смартфон та SIM-карту, щоб вони змогли зв’язатися з рідними.

На звільнених захисників та захисниць також очікує реінтеграція, яка включає в себе заходи з медичної, психологічної допомоги, відновлення документів тощо. Вона триває щонайменше 14 днів, а іноді значно довше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Родини представляли, зокрема, воїнів з 12 бригади НГУ, полку «Азов», 21 окремої бригади, захисників острова Зміїний, прикордонників, нацгвардійців, 36 бригаду, 501 батальйон, 23-й загін морської охорони, гарнізон Маріуполя.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 15:28:58