Україна і світ

У Координаційному штабі обговорили питання ідентифікації тіл загиблих захисників

У Координаційному штабі відбулась зустріч з рідними військовослужбовців Національної гвардії України. На запитання близьких відповідали представники Координаційного штабу, Служби безпеки України, Національної гвардії України та Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Іван Ангелін, радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, нагадав, що Україна після тривалих переговорів за посередництва представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) у жовтні 2021 року змогла повернути тіла 54 Захисників, загиблих під час вчиненого рф теракту в Оленівці:

«Після того, як ми отримуємо тіла, то передаємо їх на судово-медичну експертизу до профільних закладів із системи МВС України. Далі слідчий повідомляє відомості про загиблих безпосередньо родичам».

Близькі військовослужбовців нарікали на проблеми під час ідентифікації тіл загиблих, зокрема на тривалу процедуру ДНК-експертизи. У відповідь пан Ангелін припустив, що така ситуація може бути пов’язана з розслідуванням інших аспектів злочину в Оленівці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас присутні домовились вжити заходів для прискорення процесу ідентифікації тіл, зокрема знайти можливості збільшити кількість відповідних лабораторій.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-11 08:41:32