Україна і світ

У Києві запровадять персональні стипендії для школярів: хто отримає

Київські школярі зможуть отримати персональну стипендію Київської міської ради. Таке рішення було прийняте на пленарному засіданні Київради.

Хто з учнів зможе отримати стипендію – читайте в нашому матеріалі.

У Київраді пояснили, що школярі, які є призерами олімпіад, конкурсів і турнірів з навчальних предметів, отримають персональні стипендії.

Голова постійної комісії Київради з питань освіти і науки, сім’ї, молоді та спорту Вадим Васильчук наголосив, що необхідно підтримувати учнів та заохочувати їх долучатись до наукової, навчально-дослідницької та винахідницької роботи.

– Освітній процес зазнав кардинальних змін внаслідок COVID-19, а з 24 лютого – повномасштабна війна спричинила значний збій у роботі навчальних закладів. Діти перебувають у стресі та максимально віддалились від звичного режиму навчання, – сказав Васильчук.

Голова комісії додав, що сьогодні необхідно запроваджувати дієві механізми, які будуть мотивувати школярів досягати успіхів у навчанні.

Персональні стипендії будуть присвоюватися учням 8-11 класів, які є призерами олімпіад, конкурсів та турнірів із навчальних предметів, а також мають високі досягнення в навчанні.

Виплати учнівських стипендій здійснюватимуть за рахунок міського бюджету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Розмір щомісячної виплати становить 1 000 грн.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-13 19:25:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин