Україна і світ

У Києві відомий блогер знімав стриму з дискредитацією ЗСУ

У Києві затримали блогера, який знімав для російських ЗМІ провокативні стріми з дискредитацією ЗСУ. Ймовірно, йдеться про засновника порталу dtp.kiev.ua Владислава Антонова.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

– Зловмисник займався дискредитацією військовослужбовців ЗСУ та співробітників правоохоронних органів. Для цього він знімав провокативні відео під час руху військових колон або автотранспорту українських захисників на території столичного регіону, – зазначили в СБУ.

За інформацією правоохоронців, під час зйомок він ображав українських захисників, а також намагався фіксувати їх обличчя та номерні знаки автомобілів. Відео підозрюваний публікував на власній інтернет-платформі та розповсюджував через соцмережі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В СБУ додали, що цей контент широко використовували російські пропагандисти для підготовки замовних ефірів та фейкових “новин” щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Зокрема, спецслужби Росії використовували його відео для поширення дезінформації про патріотичні настрої жителів Київської області.

У Києві відомий блогер знімав стриму з дискредитацією ЗСУ / 4 фотографии
Крім того, блогер публічно ображав українських волонтерів і вимагав з них гроші за публікації на підтримку Сил оборони.
Йому повідомлено про підозру за ч. 1, 2 ст. 435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю) КК України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-22 17:12:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин