Україна і світ

У Києві триває виставка «Волонтер-Експо»

З 10 по 12 жовтня на території столичного Міжнародного виставкового центру проходить виставка «Волонтер-Експо», де провідні вітчизняні виробники та компанії представляють продукцію для української армії.

Звісно, за масштабами цю виставку не можна порівнювати з гігантами як «Зброя та безпека», але вперше з 24 лютого волонтери та підприємства змогли організувати майданчик для зустрічі, обговорення та показу своїх напрацювань.

Невеличкими рядами показували свої винаходи, зразки та розробки волонтери дуже різних направлень. Від шкарпеток, які не пропускають воду (у яких дівчина простояла пів дня у воді) до великих октокоптерів, які можуть скидати на голову окупантам аж 120-мм міни.

Але не обійшлось і без великих подарунків на виставці. Львівський оборонний кластер передав представникам ДСНС цінний вантаж у 2000 бронежилетів власного виробництва на безоплатній основі.

«Життя наших працівників безцінне, а от захист, який може його вберегти — має свою ціну. Перші дві тисячі бронежилетів уже захищають наших хлопців. І ці дві тисячі також відразу відправляться на Схід. Дякуємо за підтримку. Переконаний, що ці бронежилети врятують не одне життя рятувальників. А одне збережене життя нашого працівника — це сотні врятованих ним у майбутньому українців», — заявив голова ДСНС Сергій Крук.

Виставки такого формату дуже потрібні для нинішньої всебічної допомоги Збройним Силам України. Це дійсно майданчик, де провідні вітчизняні виробники та компанії представлять розробки, продукцію та мають змогу познайомитись для покращення роботи для швидшої перемоги над окупантом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-11 18:12:11