Україна і світ

У Києві підозрюється посадовець поліції, який за $500 організував стеження за людьми

Посадовцю головного управління Нацполіції у Києві повідомили про підозри через незаконне прослуховування та стеження за людьми.

Як повідомляє Офіс генпрокурора України, підозра повідомлена столичною прокуратурою.

Йдеться про заступника начальника одного із відділів ГУ Нацполіції у Києві, але ім’я посадовця не вказується.

За даними слідства, за $300 доларів заступник начальника ГУ Нацполіції надавав стороннім особам інформацію про телефонні розмови окремих абонентів, а також про їх переміщення.

– Він організовував незаконне стеження за громадянами та їх прослуховування. Вартість такої послуги становила $500 за добу. Загалом задокументовано отримання підозрюваним неправомірної вигоди на суму понад $6 тисяч, – йдеться у повідомленні

Прокуратура відкрила провадження за статтями 368, 163 та 190 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, порушення таємниці телефонних розмов та шахрайство) КК України.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини злочину та інші особи, у тому числі серед правоохоронців, які до нього причетні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприкінці серпня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівнику військкомату, який за $10 тис. “відмазував” чоловіків від служби в армії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-16 21:04:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин