Україна і світ

У Києві армія рф обстріляла дипустанови, що є воєнним злочином – МЗС

Ілюстративне фото

Під час масованих ракетних обстрілів по цивільній інфраструктурі України 10 жовтня російські терористи пошкодили візовий відділ Посольства Німеччини в Україні, який розміщується в одному із офісних центрів Києва, а також будівлю, в якій працює персонал Консультативної місії ЄС.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Внаслідок ракетної атаки держави-агресора, іноземним дипустановам було завдано матеріальної шкоди, поставлено під загрозу життя і здоров’я іноземних дипломатів та співробітників.

Речник МЗС зазначив, що такими діями росія перетнула нову червону лінію в своїх злочинних діяннях. Атаки на іноземні дипустанови є воєнним злочином, грубим порушенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини, відповідно до якої приміщення дипломатичних установ є недоторканими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Міністерство закордонних справ України закликає світове співтовариство засудити ракетну атаку росії та посилити санкційний тиск проти кремля, а також невідкладно надати Україні сучасні засоби протиповітряного та протиракетного захисту», – наголосив Олег Ніколенко і запропонував надати відповідним дипмісіям необхідне сприяння задля відновлення пошкодженої інфраструктури, а також проведення розслідування чергових воєнних злочинів росії.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-11 17:07:02