Україна і світ

У Китаї висловили невдоволення після збиття повітряної кулі над США

У Китаї висловили невдоволення та протест після того, як Сполучені Штати Америки збили найімовірніше китайську шпигунську повітряну кулю біля узбережжя Кароліни.

За даними з відкритих джерел, зазначена куля перетинала важливі військові об’єкти на всій території Півночі Америки.

– Китайська сторона неодноразово інформувала американську сторону після перевірки, що аеростат призначений для цивільного використання і потрапив на територію США через форс-мажорні обставини, – заявили в МЗС Китаю.

Китай відповів, що може вживати подальших дій, розкритикувавши США за начебто “очевидну надмірну реакцію та серйозне порушення міжнародної практики”.

Присутність повітряної кулі в небі над США цього тижня завдала серйозного удару і без того напруженим американо-китайським відносинам. Зокрема, державний секретар США Ентоні Блінкен раптово скасував візит до Пекіна через цей інцидент.

Зараз дивляться

За словами високопоставленого американського військового чиновника, для збиття ймовірної китайської шпигунської повітряної кулі використовували винищувачі з авіабази Ленглі у Вірджинії.

Американський чиновник стверджує, що була використана одна ракета. Американські військові використовували літаки F-22 і випустили ракету AIM-9X.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-05 19:31:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин