Україна і світ

У Епіфанія немає дозволу на Різдвяне богослужіння в Лаврі – УПЦ МП

В Українській православній церкві Московського патріархату заявили, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не має дозволу на проведення богослужіння в Успенському соборі Києво-Печерської лаври на Різдво, 7 січня.

Пресслужба УПЦ МП посилається на повідомлення на сайті музею, де його адміністрація нібито заявляє, що з боку ПЦУ не надходило жодних звернень про використання Успенського собору та Трапезного храму для проведення богослужінь. Водночас за лінком немає жодних повідомлень. Ймовірно, якщо воно й було, то його видалили.

Є лише відео, на якому 5 січня в. о. гендиректора Національного заповідника Києво-Печерська лавра Олександр Рудник заявив, що не отримував відповідних звернень з боку ПЦУ.

Проте в УПЦ намір Епіфанія провести богослужіння 7 січня на території Лаври називають “спробою силового захоплення Успенського собору шляхом шантажу та введення в інформаційну оману суспільства”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ввечері 4 січня стало відомо, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній 7 січня планує провести богослужіння з нагоди Різдва в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-06 14:15:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин