Львівський портал

У ДТП загинув народний артист України з Івано-Франківщини Богдан Сташків

У понеділок, 7 жовтня, в аварії на Закарпатті загинув народний артист України з Івано-Франківщини Богдан Сташків, передає Львівський портал.

За даними Нацполіції в Закарпатській області, аварія сталася 7 жовтня, близько о 14:10 на автодорозі «Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я» у Мукачівському районі Закарпаття. Тут 67-річний житель міста Тисмениця, Івано-Франківської області, керував автомобілем BMW.

Він не вибрав безпечної швидкості руху, внаслідок чого не впорався з керуванням та допустив виїзд транспортного засобу на узбіччя. В подальшому авто перекинулося на дах.

Від отриманих травм на місці ДТП загинув водій та його 59-річний пасажир. Окрім цього, з місця події госпіталізували й 67-річну пасажирку вказаного авто.

Очільниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук зазначила, що загиблий водій – народний артист України Богдан Сташків, його дружина у реанімації.

Довідка

Богдан Михайлович Сташків народився 21 серпня 1957 року в с. Дички Рогатинського району Івано-Франківської області.

Тривалий час працював у Тисмениці, де очолював відділ культури. З великим успіхом артист гастролював у країнах Європи, Канаді, Сполучених Штатах Америки, популяризуючи українську пісню.

На початку 2000-х співак започаткував дитячий конкурс-фестиваль «Захід-ХХІ століття», активно займався науковою роботою в галузі мистецтва та культури. А ще – благодійницькою діяльністю.

За життя збудував каплицю Спасіння Христового в м. Тисмениця, допомагав у будівництві та реставрації храмів на Прикарпатті.

Для військовослужбовців, хворих дітей, людей з інвалідністю організовував благодійні концерти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: поліція, Facebook/Світлана Онищук

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-07 20:00:54