Львівський портал

У ДТП загинув легендарний захисник Павло Чайка

У ДТП на трасі Устилуг – Луцьк, поблизу села Хорохорин, загинув повний кавалер ордена «За мужність» відомий «кіборг» Павло Чайка (Сігл), повідомляє Львівський портал.

За даними поліції Волинської області, автопригода трапилася учора, 29 вересня, поблизу села Хорохорин.

«36-річний житель Київської області, керуючи мотоциклом Harley Devidson, виїхав на смугу зустрічного руху та зіткнувся з автомобілем Ford Fusion, за кермом якого перебував 30-річний житель Володимира», – йдеться у повідомленні.

Внаслідок зіткнення мотоцикл загорівся, його водій загинув.

За даними Рожищенської міської ради у трагічній ДТП загинув почесний громадянин міста Рожища, військовослужбовець Збройних сил України, повний кавалер ордена «За мужність» Павло Миколайович Чайка.

«Ми втратили не просто Героя війни, оборонця Донецького аеропорту, ми втратили щирого патріота України, мужнього захисника своєї землі, котрий третім за час проведення АТО та за часів незалежної України став повним кавалером ордена «За мужність». А ще одним з двадцятьох учасників АТО, які удостоєні ордена «Народний Герой України». Щирі співчуття родині загиблого», – йдеться у повідомленні.

Поховання військовослужбовця ЗСУ Павла Чайки відбудеться 2 жовтня.

Попрощатися з мужнім воїном можна буде о 12.00 годині у батьківській оселі.

Пізніше траурний кортеж прибуде у центр міста, де о 12.30 год. біля пам’ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбудеться громадська панахида.

Поховають Павла Чайку на Алеї Слави міського кладовища.

Довідка. Павло Чайка народився 24 червня 1988 року у м. Рожище в сім’ї медиків. В 15 років уже навчався у Волинському обласному військовому ліцеї, по закінченні вступив на юридичний факультет ВНУ ім. Лесі Українки на заочне відділення, щоб піти на строкову службу до армії.

Після строкової служби у десантних військах підписав контракт. Коли почалася війна на сході, у Павла був уже другий контракт.

АТО для військового розпочалося у березні 2014 року. Павло Чайка був одним із перших поранених десантників під Червоним Лиманом, пройшов важкі бої під Зеленопіллям, обороняв Донецький аеропорт, брав участь у боях на Дебальцівському плацдармі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-30 19:57:51