Україна і світ

У ДТЕК просять українців розглянути можливість виїзду з країни на деякий час

Українцям радять розглянути можливість виїзду з країни, щоб зменшити попит на енергомережі країни.

Про це в інтерв’ю BBC заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

— Якщо вони зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи, — сказав він.

Російські атаки пошкодили майже половину енергосистеми України, через що мільйони людей залишаються без світла через заплановані та екстрені відключення.

Тимченко каже, що енергосистема стає менш надійною з кожною російською атакою, а зниження споживання електроенергії є ключовим для її функціонування.

Уряд закликав людей обмежити використання побутової техніки, наприклад духовок і пральних машин.

Гендиректор ДТЕК пояснив, що пошкоджена енергетична система все ще не в змозі виробляти достатньо електроенергії, щоб задовольнити поточні потреби, тому будь-який спосіб скорочення споживання, включаючи виїзд з країни, слід розглядати як допомогу Україні виграти війну проти Росії.

— Якщо споживати менше, то шпиталі, де є поранені бійці, матимуть гарантоване електропостачання. Цим можна пояснити, що споживаючи менше або виїжджаючи, вони також роблять свій внесок, — додав Тимченко.

Раніше цього тижня речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що удари стали “наслідком” відмови України вести переговори з Росією.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

В МЗС України відреагували на слова речника російського диктатора та заявили, що так само поводять себе терористи ІДІЛ: вбивають невинних людей, аби виконали їхні вимоги.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-19 18:01:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин