Україна і світ

У Дніпрі лікують важко пораненого воїна, який тричі наражався на смертельну небезпеку

Фахівці Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова виходжують важко пораненого українського захисника, який тричі наражався на смертельну небезпеку.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала медична сестра лікарні Олена Калиста.

– Його група виходила із завдання. Коли поверталися, потрапили на заміноване поле. Одна міна розірвалася зовсім поруч. Усі побратими, на жаль, загинули, – пише Олена.

Медсестра з етичних міркувань не називає ім’я пацієнта.

Хлопець виповз на дорогу, де його підібрав евакуаційний автомобіль. Щойно рушили до стабілізаційного пункту, в авто прилетів дрон-камікадзе. Усі хто були поруч – 200-ті, а наш хлопець знову вижив.

– Тяжко поранений, він надав собі першу допомогу і ліг уздовж дороги. Життя потихеньку його покидало. На щастя, проїжджало ще одне авто. Хлопця забрали і повезли до медиків. Не встигли проїхати й п’ятисот метрів, як пікап підірвався на міні, – розповідає медсестра.

Машина загорілася. Захисник не пам’ятає, як вибрався з неї. Останнє, що залишилося в пам’яті, як котився травою, щоб загасити на собі полум’я.

За словами медика, нині воїн перебуває у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії для хворих із гнійно-септичною патологією. Одужує, хоче назад до побратимів, бо розуміє: якщо тричі вижив у пеклі, значить на нього ще чекає багато справ.

Джерело: Олена Калиста

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-05 15:37:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин