Україна і світ

У Дії запустили програму доступного кредитування житла для захисників

У Дії з’явився бета-тест програми доступного кредитування єОселя, на який збирають людей. Вона дозволить придбати житло з пільговими відсотковими ставками. Головне завдання нової програми – зробити подання заяви й отримання попереднього рішення простими та зручними.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Телеграмі.

«Якщо ви вже намагалися отримати іпотеку, то знаєте, що це доволі складний процес. Ми ж спростили його до кнопки «Почати» в послузі єОселя в меню послуг Дії. Далі ваші дані підтягуються з реєстрів автоматично. Надсилаєте заяву в один чи кілька банків і чекаєте на рішення про видачу кредиту», – зазначив він.

На першому етапі взяти кредит на житло під 3% зможуть військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики та члени їхніх сімей, медики, педагоги, науковці, які працюють у державному та комунальному секторах. З січня 2023 року планується залучити до програми інші категорії. Їм буде доступний кредит під 7%.

Програма єОселя ініційована Президентом України Володимиром Зеленським. Спільно з Міністерством цифрової трансформації над розробкою послуги працювали Міністерство економіки та ПрАТ «Укрфінжитло».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністерство цифрової трансформації пропонує долучитися до тестування єОселі в Дії всім, хто відповідаєте вимогам програми.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-28 09:31:55