Україна і світ

У Дії запустили голосування для вибору журі на Євробачення 2023

У Дії з’явилося опитування, яке стосується Євробачення 2023. Через застосунок українці зможуть обрати членів національного журі, які оцінюватимуть виступи представників інших країн.

Про це заявив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Зараз дивляться

Так, проголосувати можна за одного з 10 претендентів на крісло судді. До складу команди експертів увійдуть п’ять осіб, які отримали найбільше голосів.

Щоб проголосувати, потрібно зайти в додаток, вибрати Послуги, а потім натиснути на рядок Опитування. Після цього з’явиться голосування, в якому можна зробити свій вибір, віддавши голос одному з претендентів.

Так, серед претендентів на крісло журі від України – Roxolana, Олена Гребенюк, Михайло Клименко, Амадор Лопес, Тоня Матвієнко, Олександр Фоззі Сидоренко, Олег Собчук, Світлана Тарабарова, Євген Хмара та Олена Шоптенко.

Євробачення

Відомо, що опитування триватиме до 5 квітня – українцям дали тиждень на роздуми.

– Встигніть підтримати свого фаворита. Вдячний кожному, хто голосує. Це допомагає нам будувати електронну демократію, – заявив Михайло Федоров.

Нагадаємо, що раніше у Дії обирали представника України на Євробаченні 2023. Найбільшу кількість голосів було віддано гурту Tvorchi, який і поїде до Ліверпуля співати від України вже в травні цього року.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-29 16:17:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин