Україна і світ

У Чорному морі ворог збільшив кількість ракетоносіїв, їхній загальний залп — 28 «Калібрів» — Наталія Гуменюк

Ілюстративне фото

Станом на сьогодні ворожих кораблів у Чорному морі не поменшало їх, як і вчора, одинадцять, утім, збільшилася кількість носіїв крилатих ракет «Калібр». Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. 

     Погода нам допомагає море штормить, це сезонно зрозуміло. Але все ж таки ворог намагається маневрувати корабельним угрупованням. Незважаючи на те, що загальну кількість вони наразі зберігають 11 кораблів у Чорному морі, тим не менш кількість ракетоносіїв на сьогоднішній ранок збільшилася: вони повернули підводний човен на чергування, тобто три надводних і один підводний. Загальний залп ракет сьогодні оцінюється як 28 «Калібрів», зазначила Наталія Гуменюк. 

    Також вона нагадала, що пуск ракет із підводних човнів на стартовій позиції доволі складно виявити засобами ППО, тому, з огляду на цю додаткову небезпеку, слід уважно прислухатися до сигналів повітряної тривоги і діяти оперативно. Наталія Гуменюк також поінформувала, що в Азовському морі противник зараз тримає один корабель для контролю судноплавства. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Те, що вони намагаються підготувати якимось чином Каспій, як додатковий плацдарм, відслідковується нашою розвідкою й тримається на контролі, розповіла Гуменюк. 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-24 11:11:51