Україна і світ

У Чорному морі відновили роботу порти Одеса, Чорноморськ і Південний

У зв’язку з підписанням угоди про розблокування українських портів для експорту зерна відновлено роботу в портах Одеса, Чорноморськ та Південний.

Про це повідомили Військово-Морські сили ЗСУ. Зазначається, що вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування.

– Військові та цивільні спеціалісти ретельно проводять пошук підводних об’єктів, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Також тривають гідрографічні промірні роботи – визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів, – йдеться у повідомленні.

У ВМС ЗСУ наголосили, що українські військові продовжують виконувати свою роботу для того, щоб відновити функціонування судноплавства, щоб уникнути світової продовольчої кризи.

Нагадаємо, що 22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про експорт зерна Чорним морем. Аналогічний документ Росія підписала з Туреччиною та ООН.

В угоді передбачений контроль портів Одеса, Чорноморськ та Південний за українською стороною. Перебування у цих портах інших суден, крім тих, які мають забезпечувати експорт зерна та пов’язаних з ним харчових продуктів та добрив, не передбачається.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-27 18:56:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин