Україна і світ

У Чорному морі росія тримає напоготові 24 крилаті ракети — Наталія Гуменюк

— Я часто повторюю, що море на нашому боці. Посилюються штормові погодні умови. Наразі ворог вивів на бойове чергування 18 кораблів, з яких чотири — ракетоносії. А це 24 ракети типу «Калібр». Треба пам’ятати, що росія може практикувати масовані ракетні удари. Тому до сигналів повітряної тривоги ставимось дуже серйозно, але без паніки, — розповіла в ефірі «Єдиних новин» начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1 рангу Наталія Гуменюк.

Також, за її словами, говорити про просування фронту на Півдні наразі недоречно, оскільки є певні погодні та географічні обставини — розподіл Херсонщини річкою Дніпро. Але треба пам’ятати про те, що артилерія ворога дістає до деокупованої частини області. І ми так само намагаємося встановити вогневий контроль за лівим берегом, аби нищити ворожі склади, пункти управління та місця розташування особового складу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Ворог у відповідь б’є по цивільній інфраструктурі. Так, наприклад, від техногенного терору потерпає й Нікополь. Там обстріли дамби водосховища відбуваються щоденно, якими росія продовжує шантажувати світову спільноту. Адже неподалік розташована Запорізька АЕС, куди ворог намагається спричинити вогонь від наших Сил оборони, щоб спровокувати техногенну катастрофу. Проте бойова робота наших військ спрямована на нищення позицій противника, а не цивільних та критично важливих об’єктів, — зазначила Наталія Гуменюк.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-03 11:14:10