Україна і світ

У Бучі отримують грошеву допомогу від Франції

Цього тижня міжнародна неурядова гуманітарна організація ACTED розпочала реалізацію Програми надання багатоцільової грошової допомоги мешканцям Бучанської територіальної громади. Спеціальний кореспондент АрміяІnform побував на одній з локацій в Бучі, де фахівці приймали мешканців, чиє житло зазнало пошкоджень або руйнувань унаслідок бойових дій.

Французька неурядова гуманітарна організація ACTED відома своєю підтримкою людей, що постраждали в конфліктах, у 40 країнах світу. З 2015 року ця організація, спираючись на майже 30-річний досвід роботи, розпочала допомогу українцям у Донецькій та Луганській областях. Згодом вона розширила свою діяльність на території всієї України.

З початком широкомасштабної російської агресії ACTED активізувала свою гуманітарну допомогу українцям, постраждалим від бойових дій, переміщеним та евакуйованим особам. Вона трансформувала свої програми, щоб надавати комплексну багатогалузеву допомогу українцям у трьох профілях:

– надання гуманітарної допомоги на територіях, де ведуться бойові дії;

– забезпечення основних потреб внутрішньо переміщених осіб у центральних та західних областях України;

– підтримка відновлення нещодавно звільнених територій.

Уже на початку березня 2022 року ACTED організувала акцію #КонвойДляУкраїни, в рамках якої народ Франції пожертвував близько 2500 тонн предметів першої необхідності, а саме: продукти харчування, питну воду, засоби гігієни, ковдри, аптечки тощо. Гуманітарну допомогу доставили 97 вантажівок для 112 528 українців у 16 областях України та біженцям у Молдові та Румунії. Учасниками акції виступили французькі підприємства, університети, державні установи, спортивні клуби, медіа, окремі громадяни та інші донори.

Серед численних програм, які здійснюються завдяки співпраці з низкою французьких, європейських, міжнародних партнерів у державному та приватному секторах, організація ACTED розпочала і Програму надання багатоцільової грошової допомоги мешканцям Бучанської територіальної громади, чиє житло зазнало пошкоджень або руйнувань. Завдяки впровадженню інноваційних методів, зокрема конвергенції між приватними компаніями, неурядовими організаціями та громадськими діячами з усього світу, французька організація розпочала прийом заявок від бучанців на щомісячне виплату 2220 грн. протягом трьох місяців (загальна сума 6660 грн.) для кожного члена сім’ї, помешкання якої постраждало внаслідок бойових дій.

Метою даної акції наразі є підтримка постраждалих громадян певної категорії в підвищенні їхньої спроможності доступу до базових послуг та задоволення базових потреб членів їхніх родин. До категорій громадян, які мають розраховувати на фінансову допомогу від французької гуманітарної організації, за наявності в них певної підтверджуючої документації, відносяться родини, у яких через бойові дії повністю або частково зруйновано житло та які залишаються в Бучанській територіальній громаді.

Нарахування грошового переказу ACTED здійснюватиме через відділення Укрпошти або Ощадбанку. Одними з головних принципів при наданні гуманітарної допомоги ACTED є прозорість, підзвітність та поступливість по відношенню до бенефіціарів, громад, донорів, партнерів і зацікавлених сторін.

За вісім місяців після початку широкомасштабної російської збройної агресії ACTED:

     – надала багатоцільову грошову допомогу 120 231 особі;

     – забезпечила гарячим харчуванням 112 313 осіб серед переселенців та транзитних осіб;

     – надала продуктові набори або продукти харчування 43033 особам;

     – забезпечила доставку та розподіл 245 000 літрів питної бутильованої води;

     – роздала 42076 гігієнічних наборів та предметів першої необхідності;

     – передала понад 3200 мобільних обігрівачів уразливим верствам населення напередодні зими;

     – надала 37 грантів місцевим органам громадянського суспільства для підготовки до зими, зокрема для забезпечення людей, які постраждали від збройного конфлікту електрогенераторами, обігрівачами, дровами, переносними печами, будівельними матеріалами, інструментами для ремонту, теплим одягом тощо.

Також, починаючи з цієї осені, ACTED розпочала реєстрацію мешканців нещодавно звільнених громад у Харківській, Миколаївській та Херсонській областях, помешкання яких постраждало внаслідок бойових дій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-18 14:05:47