Україна і світ

У Британії спростували плани передати Україні гелікоптери Apache

Журналістка британського телеканалу Skynews Дебора Гейнс поширила повідомлення Міноборони Великої Британії про те, що Лондон планує передати Україні вертольоти Apache AH64 E.

Про це Дебора Гейнс написала на своїй сторінці у Twitter.

– Міністерство оборони (Великої Британії, – Ред.) каже, що стаття Daily Mirror про те, що Велика Британія надішле в Україну ударні гелікоптери Apache, є невірною, – написала вона.

Журналістка додала посилання на сторінку уряду Британії, де вказана офіційна інформація про пакет військової допомоги для України.

При цьому вона заявила, що міністр оборони Бен Воллес надасть більш детальну інформацію про пакет допомоги в понеділок, 16 січня.

Зазначимо, що повідомлень безпосередньо від офіційних британських осіб наразі не надходило.

Нагадаємо, раніше портал Daily Mirror поширив інформацію, згідно з якою Британія планує передати Україні гелікоптери Apache AH64 E для ЗСУ, і що нібито вони стануть наступним видом техніки в рамках військової допомоги.

– Apache змінить правила гри. Танки прибудуть першими, і знадобиться деякий час, перш ніж можна буде розгорнути вертольоти. Інші члени НАТО тепер наслідуватимуть цей приклад, – писало видання з посиланням на джерело.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підтвердив плани надати Україні танки Challenger 2. Пізніше британські ЗМІ повідомляли, що Київ може отримати від Лондона близько 12 подібних танків.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-15 20:01:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин