Україна і світ

Турецькі фірми продають Росії американську електроніку, потрібну для армії – WSJ

Згідно з аналізом торгових даних, турецькі компанії минулого року експортували обладнання, електроніки, запчастин та інші товари, необхідні Росії для своїх збройних сил, на десятки мільйонів доларів.

Про це пише видання The Wall Street Journal.

Щонайменше 13 турецьких фірм експортували товарів на загальну суму не менше 18,5 млн доларів, включаючи пластмаси, гумові вироби та транспортні засоби, щонайменше 10 російським компаніям, які перебувають під санкціями США за причетність до військової агресії Росії в Україні.

Зараз дивляться

За даними, проаналізованими The Wall Street Journal, турецькі компанії відправили щонайменше три партії товарів американського виробництва.

Турецькі фірми також відправили до Росії товарів ще на 15 млн доларів, зокрема, ліфти, електрогенератори, плати та інші товари, порушуючи американський експортний контроль.

Минулого року США та понад 30 інших країн запровадили санкції проти Росії за повномасштабне вторгнення в Україну, намагаючись позбавити Москву коштів для ведення війни.

Але Туреччина, яка є членом НАТО, заявила, що не підтримуватиме цих санкцій. Проте США продовжують тиснути на треті країни, на Туреччину, щоб мінімізувати постачання товарів до РФ.

У МЗС Туреччини відмовилися коментувати можливий експорт до Росії.

Офіційні особи Туреччини заявляють, що країна застосовує лише санкції, запроваджені Радою Безпеки ООН, а не санкції, запроваджені такими країнами, як США.

Серед компаній РФ, що потрапили під санкції, але отримали товари з Туреччини, є компанія, що виробляє системи озброєння для ВМФ Росії; також Промтехнологія, яка під санкції за виробництво гвинтівок для російських збройних сил.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-04 15:32:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин