Україна і світ

Туреччина обстріляла Сирію у відповідь на теракт у Стамбулі

Туреччина пізно ввечері в суботу завдала кілька авіаударів містами на півночі Сирії, в тому числі містом Кобані (Айн-ель-Араб).

Про це повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини (SOHR).

Джерела SOHR підтвердили, що турецькі винищувачі завдали кілька авіаударів за позиціями в Маштанурі у сільській місцевості Айн-ель-Араб, а також низка авіаударів по Айн-Дакні, Мараназу та Менаху у північній сільській місцевості Алеппо.

Авіаудари Туреччина завдала після того, як Анкара звинуватила Робочу партію Курдистану (РПК) у вибуху в центрі Стамбула минулого тижня. Тоді жертвами вибуху стали шестеро людей, зокрема двоє дітей. Ще понад 80 людей отримали поранення.

Туреччина вважає курдські загони народної самооборони – основний компонент Сирійських демократичних сил – продовженням забороненої РПК.

У SOHR підтвердили, що авіаудари також були нанесені двома густонаселеними селами в північній провінції Алеппо і північно-східній провінції Хасаке. Загалом турецькі військові завдали понад 20 авіаударів за двома провінціями.

Кобані, місто з курдським населенням на півночі Сирії неподалік турецького кордону, було захоплене бойовиками Ісламської держави наприкінці 2014 року, хоча курдські сили вигнали їх на початку наступного року.

І РПК, і курдські загони народної самооборони заперечують свою причетність до теракту Стамбулі. Але Анкара вважає, що наказ про напад було віддано з Кобані.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Сирійська обсерваторія з прав людини, The Guardian

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-20 11:27:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин