Тунець консервований: рецепт і важливі поради
Консервований тунець – це справжній скарб для кухні: доступний, зручний у використанні і надзвичайно корисний.
Тунець багатий на білок та омега-3 жирні кислоти. Він підтримує здоров’я серця, зміцнює кістки та покращує роботу мозку завдяки вмісту вітамінів D, B12 і мінералів, таких як селен і магній. Однак через ризик накопичення ртуті не варто зловживати тунцем, особливо вагітним жінкам і дітям.
Як приготувати консервований тунець в домашніх умовах і на що звернути увагу – читайте в матеріалі.
Тунець консервований: рецепт
Тунець, приготований вдома, не містить зайвих добавок чи консервантів. Ви можете регулювати вміст солі та обирати якісні інгредієнти. Це корисніше і смачніше за магазинний варіант.
Інгредієнти:
- свіже філе тунця – 1 кг
- вода – 1 л
- сіль – 2 ст. л.
- цукор – дрібка
- оливкова олія – 200 мл
- лавровий лист – 2 шт.
- горошини чорного перцю – 5-6 шт.
- сік лимона – 1 ст. л.
Рецепт консервованого тунця покроково:
- Філе тунця промийте, обсушіть та наріжте на шматки середнього розміру.
- У воді розчиніть сіль і влийте сік лимона. Замочіть шматки риби у цьому розчині на 1 години.
- У каструлі доведіть воду до кипіння, додайте спеції, лавровий лист та трішки цукру. Варіть шматки тунця 15 хвилин.
- Викладіть варений тунець у стерилізовані банки та влийте олію.
- Закрийте банки стерилізованими кришками і стерилізуйте їх у каструлі з водою близько 15–20 хвилин.
Такий консервований тунець можна зберігати в прохолодному місці до 6-7 місяців.
З чим поєднується тунець консервований
- Салати. Додайте консервований тунець до салату з овочами та зеленню. Це чудовий варіант для швидкого обіду чи вечері.
- Намазки. Змішайте тунець з крем-сиром чи авокадо для смачної пасти на тости.
- Паста. Приготуйте італійську пасту з тунцем, оливками, томатним соусом і пармезаном.
- Онігірі. Начинка з тунця ідеально пасує для рисових кульок у японському стилі.
- Тарталетки. Начиніть тарталетки сумішшю з тунця, варених яєць, кукурудзи та майонезу – чудова закуска для святкового столу.
- Брускети. Викладіть тунець на підсушені шматочки багета, додайте помідори чері та базилік для італійського смаку.
- Фаршировані яйця. Змішайте жовтки з тунцем і невеликою кількістю йогурту чи майонезу, посоліть та поперчіть, а потім наповніть цією сумішшю половинки білків.
- Котлети з тунця. Подрібніть тунець, змішайте з яйцем, картопляним пюре. Запаніруйте котлети в сухарях та обсмажте на олії.
- Запіканка. Додайте тунець до макаронів, залийте соусом бешамель, посипте сиром і запечіть у духовці.
- Рулети з лаваша. Розподіліть тунець по лавашу разом із крем-сиром та овочами, скрутіть рулети й наріжте на порції.
- Тунець із печеною картоплею. Викладіть тунець у власному соку на варену гарячу картоплю, додайте сметану чи йогурт. Посипте нарізаною зеленню та зеленою цибулею.
- Спрінг-роли. Начинка з тунця, овочів і зелені чудово пасуватиме для домашніх азійських ролів.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-06 15:46:00