Україна і світ

Тримають у підвалі без їжі та б’ють: як ламають росіян, які відмовилися їхати на війну

Російським окупантам, які відмовляють повторно їхати воювати в Україну погрожують прострелити коліна, б’ють та утримують у підвалах без води та їжі. Про це йдеться у матеріалі видання The Insider.

Один із російських загарбників розповів журналістам, як над ним та іншими військовими знущалися, змушуючи вирушити на фронт.

За його словами, його та інших привезли до Брянки, де з ними спочатку говорив психолог, а потім – полковник Нечипоренко. Той запропонував їм поїхати на фронт або до СІЗО.

— Ми всі сказали, що у СІЗО. Ми думали, що він лякає нас, а потім нас зібрали, 11 людей, і забрали. Ми запитали: Куди?, там сказали: До Ростова, а в результаті приїхали до підвалу, – розповів російський окупант.

За його словами, у підвалі вони пробули шість годин, після чого їх відвезли “до невідомого лісу об 11 вечора”, де була одна із бригад загарбників. У лісі з ними знову провели розмову, після якої вони відмовилися їхати на війну. Їх знову заштовхали до вантажівки і повезли у невідомому напрямку.

Коли вони прибули на місце, їм сказали: Буде повна дупа зараз із вами. За словами співрозмовника The Insider, після цього п’ятеро людей погодилися їхати на фронт, а шістьох відвезли у невідомому напрямку у ліс.

— По одному висадили з УРАЛу, зв’язали руки і скотчем заклеїли очі. Усіх зв’язали та повезли до якогось незрозумілого місця. Нас висадили, до стіни поставили, шнурки і ремені зняли, всі особисті речі забрали.

Далі, за його словами, трьох посадили у кімнаті метр на метр, де вони пробули 27 годин із зв’язаними очима і руками, без води, та забороняли ходити у туалет.

— Після цього нам розв’язали руки та очі. Минула приблизно година, якісь тіпи в масках кажуть: Поїдете на передок чи ні? У нас четверо погоджуються, нас двоє залишилося, ми не погодились і сказали, що не поїдемо. У результаті нас через 10 хвилин витягли, почали бити та погрожували прострілити коліна. Після цього ми погодились.

За словами російського солдата, били здебільшого по ногах та попереку, щоб не було помітно синців.

— Їх було троє, двоє били та один заряджав пістолет. Потім він пересмикнув затвор, приставив до коліна, на що я говорю: Мужики, зав’язуйте. Все, ми згодні, – розповів він.

The Insider пише, що цей окупант незабаром після того, як поїхав воювати проти України, потрапив до шпиталю з контузією, після чого опинився у Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Видання пише, що російських військових, які відмовилися воювати в Україні, тримають в ув’язненні у Брянці Луганської області. Про це стало відомо 26 липня. Кілька співрозмовників розповіли журналістам, що “ламають” людей бійці ПВК Вагнера та представники Міноборони РФ — полковник Нечипоренко та підполковник Туманов.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-10 23:07:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин