Три продукти, багаті на білок, для ефективного схуднення після 40 — дієтолог
Особиста тренерка з харчування, дипломований дієтолог Джессі Федер назвала три нежирні білки, які слід їсти під час кожного прийому їжі, щоб наростити м’язову масу і скинути жир після 40 років. Йдеться про рибу, біле м’ясо та бобові.
Риба, така як лосось, форель і тунець, багата високоякісним білком і незамінними жирними кислотами омега-3, може допомогти оптимізувати склад тіла. Білок підтримує ріст і відновлення м’язів, а омега-3 допомагає зменшити запалення і підвищити метаболізм.
– Усі поживні речовини, що містяться в рибі, чудово підходять для людей, старших за 40 років, для підтримки здоров’я суглобів, кісток, мозку і серця, – пояснює Федер.
Зараз дивляться
Біле м’ясо, таке як курка та індичка, містить не тільки мало насичених жирів, а й незамінні амінокислоти, які допомагають у синтезі м’язового білка. Підтримка м’язової маси стає дедалі важливішою з віком, оскільки вона допомагає підтримувати обмін речовин і загальну силу.
За словами дієтолога, біле м’ясо курки багате на вітаміни групи B і білок, але при цьому містить мало калорій.
Бобові, такі як сочевиця, квасоля і нут, – це рослинні білки, багаті клітковиною. Бобові забезпечують стійке вивільнення енергії, зберігаючи при цьому стабільний рівень цукру в крові, допомагаючи контролювати вагу. Вміст клітковини також сприяє відчуттю ситості, потенційно знижуючи споживання калорій.
Для людей віком від 40 років і старше бобові є універсальним і поживним доповненням до раціону, що сприяє збереженню м’язів і здоровішому складу тіла, стверджує експерт.
Джерело: Shefinds
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-12 13:28:35