Україна і світ

Третя петиція про виїзд за кордон чоловіків набрала необхідні 25 тис. голосів

На сайті президента України з’явилась третя петиція, в якій главу держави просять скасувати обмеження на виїзд чоловіків за кордон під час війни.

Станом на вечір 2 серпня петиція пройшла мінімальний поріг за кількістю голосів – 25 тисяч – щоб її розглянув Володимир Зеленський.

Звернення до президента зареєструвала Юлія Булавіна. За її словами, обмеження має поширюватись на боєздатних чоловіків, які можуть воювати.

Юлія Булавіна у петиції закликала президента зняти обмеження на виїзд для чоловіків 18-60 років, які не мають військового досвіду, а також тим, які мають обмеження щодо придатності до військової служби.

– Воювати мають боєздатні люди. Ми ж маємо безліч айті-, соц-, креативних-, технічних- та інших фахівців, що можуть воювати на інформаційному фронті та бути більш корисними працюючи закордоном, допомагаючи нашим біженцям і підтримуючи армію заробленими коштами, – вважає Булавіна.

На сайті глави держави петиція була зареєстровано 19 травня. Наразі петиція має понад 27 тисяч підписів, тому тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський та відповісти на звернення.

У зверненні до українського лідера авторка петиції вказує, що після початку повномасштабного вторгнення РФ до України повернулись понад 110 тисяч чоловіків, до ТрО записалися понад 100 тисяч добровольців, а до Інтернаціонального легіону понад 20 тис. людей. Крім того, зазначає Булавіна, особовий склад Збройних сил України налічує понад 230 тис. осіб, а до лав МВС входить більш як 165 тисяч людей.

За її словами, таким чином в Україні є нібито 625 тис. підготовлених людей, “абсолютна більшість з яких пройшли відповідне навчання, вміють поводитися зі зброєю, мають відповідний рівень фізичної та психічної підготовки”.

Також вона стверджує, що впровадження обмежень на виїзд окремих категорій громадян з території України “нагадує радянські практики, від яких наша країна поступово позбавляється”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що на сайті президента вже створювались аналогічні петиції. Перша була зареєстрована 18 травня,  а третя – 27 червня. Після того, як звернення набрали необхідну кількість підписів, Володимир Зеленський у відповідь заявив, що захист держави є обов’язком громадянина.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-03 03:54:42

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин