Україна і світ

Трамп анонсував зустріч із Зеленським у Нью-Йорку: що відомо

Дональд Трамп заявив, що в п’ятницю, 27 вересня, зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським – це буде їхня перша зустріч із 2019 року.

Про це пише The Washington Post.

Зустріч Трампа із Зеленським

Республіканець Трамп заявив, що планує зустрітися з президентом України близько 09:45 ранку за місцевим часом у Trump Tower. Людина, знайома з розкладом Зеленського, підтвердила факт зустрічі.

– Дуже шкода, що відбувається в Україні – так багато смертей, так багато руйнувань. Це жахливо, – заявив Дональд Трамп.

Ставлення Трампа до війни в Україні

Дональд Трамп доволі скептично ставиться до допомоги США Україні – на відміну від президента Джо Байдена та віцепрезидента Камали Гарріс, які підтримують американську військову допомогу. Трамп неодноразово заявляв, що знає як закінчити війну, змусивши Україну віддати частину своєї території, повідомили The Washington Post люди.

Однак у четвер, 26 вересня, Дональд Трамп не дав жодних подробиць про те, як він збирається закінчити війну в Україні. Замість цього він неодноразово заявляв, що російський диктатор Володимир Путін ніколи б не вдерся в Україну, якби він був президентом.

Цього тижня Трамп заявляв, що Сполучені Штати були занадто щедрими до України в наданні військової допомоги. Трамп також заявив, що Зеленський підтримує своїх опонентів-демократів і дуже хоче, щоб вони виграли президентські вибори.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Двома місяцями раніше відбулася телефонна розмова Дональда Трампа з Володимиром Зеленським. Тоді президент України наголосив на важливості підтримки з боку США і зазначив, що вони з Трампом домовилися обговорити під час особистої зустрічі, які кроки можуть зробити мир справедливим і справді міцним. Після цього Трамп заявив, що закінчить війну і що обидві сторони проведуть переговори про угоду, яка покладе край насильству.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-27 07:07:09