Україна і світ

Тиснуть на місцевих: окупанти крадуть зерно на захоплених територіях Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупанти намагаються поновити вивезення українського зерна.

Для цього було створено так звану ГУК (російською – Государственная унитарная компания). Її діяльність безпосередньо контролює колаборант Євген Балицький – колишній народний депутат, депутат Запорізької облради від забороненого Опозиційного блоку.

Наразі окупанти призначили його так званим керівником регіональної окупаційної адміністрації на Запоріжжі.

Щоб створити дієву інфраструктуру вивезення зерна, колаборанти захопили припортовий елеватор підприємства Нова хортиця у Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства Аскет Шиппінг у порту Бердянська, елеватори підприємств Кернел, Оптімус та інших зернотрейдерів.

ГУК встановила закупівельні ціни на сільгосппродукцію: пшениця фуражна – 6000 російських рублів, пшениця продовольча – 9000 російських рублів, ячмінь – 7000 російських рублів за 1 тонну.

Сільгоспвиробників така ціна категорично не влаштовує, тому вони намагаються не продавати врожай, а зберігати його в сховищах.

Якщо вільних сховищ немає, зерно зберігають в інших, не пристосованих для цього приміщеннях або навіть на відкритих майданчиках.

Перше судно під завантаження має прибути 10 липня. 17 липня очікується прибуття судна ZHIBEK ZHOLY, яке вже вивозило крадене зерно з Бердянська.

Щоб додатково тиснути на місцеве населення колаборант Балицький заявив, що жителі можуть бути поділені на тих, хто підтримує РФ та залишаться у своїх домівках, та інших, які мають виїхати з території регіону.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Головне управління розвідки

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-11 15:34:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин