Україна і світ

The Insider показав відео, як росіяни стріляють з РСЗВ із території Запорізької АЕС

На відео, яке опинилося у розпорядженні видання The Insider, видно, як з території Запорізької АЕС російські окупанти стріляють з реактивних систем залпового вогню.

Ці кадри було знято в ніч із 2 на 3 вересня. Експерти Conflict Intelligence Team (CIT), до яких звернулися журналісти-розслідувачі, після його детального вивчення підтвердили, що РСЗВ знаходяться у безпосередній близькості від енергоблоку.

За їхніми словами, тут видно труби Запорізької ТЕС, зйомка велася з протилежного берега Дніпра, а камера була спрямована на південь.

– Це означає, що місце запуску РСЗВ знаходиться на захід від Запорізької ТЕС. Також на захід від ТЕС знаходиться територія самої АЕС, але чи справді реактивні снаряди запускають саме з території станції, точно встановити неможливо, – наголошують вони.


Напередодні Запорізька атомна електростанція знову втратила зв’язок зі своєю останньою основною зовнішньою лінією електропередачі, що залишилася, але об’єкт продовжує подавати електроенергію в мережу по резервній лінії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: The Insider 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-04 13:02:18