Україна і світ

Тетяна Монтян – СБУ повідомила про підозру проросійській пропагандистці

Служба безпеки України повідомила про підозру Тетяні Монтян, яка за даними відомства публічно виправдовує російську збройну агресію проти України.

У пресслужбі повідомляється, що відомство зібрало вичерпну доказову базу щодо цього.

— Перебуваючи на території країни-агресора, вона бере активну участь в інформаційно-психологічних спецопераціях російських спецслужб, – зазначає СБУ.

Для цього Монтян регулярно виступає на російських телеканалах, де активно закликає до зміни державного кордону України та підтримки окупаційних угруповань.

Зараз дивляться

Також вона масово поширює дезінформацію про ситуацію в Україні через власні канали на YouTube і в Telegram, які нараховують майже півмільйона підписників.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили їй про підозру за чотирма статтями КК України:

  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними слідства, зловмисниця виїхала до Росії ще у 2021 році. Відтоді вона постійно відвідує тимчасово окуповані райони Донецької та Луганської областей для підготовки пропагандистських сюжетів на користь режиму Кремля.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-10 17:44:28