Україна і світ

ТЕС та АЕС мають більше дати електрики наступного тижня: Кудрицький про відновлення енергосистеми

На наступному тижні теплові та атомні електростанції мають дати більше енергії, щоб зменшити дефіцит в українській енергосистемі та постачати більше світла споживачам.

Про це заявив очільник правління ПРАТ Національна енергетична компанія Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі інформаційного телемарафону Єдині новини.

– На наступному тижні нам буде доступна додаткова потужність АЕС. Очікуємо, що це теж позитивно вплине на зменшення дефіциту електроенергії, який сьогодні спостерігається в енергосистемі, – розповів він.

Кудрицький розповів, що в Укренерго очікують надходження нових енергоблоків від ТЕС, водночас атомні блоки відновили свою роботу в середині тижня після атаки 5 грудня.

– Це був черговий складний тиждень для енергетиків. У нас було три атаки. Перша масована атака — 70 важких ракет було випущено по українській енергосистемі 5 грудня. Після цього ще одна атака засобами артилерії по енергооб’єктах Донецької області. І атака дронами-камікадзе на півдні України в ніч з 10 на 11 грудня, – зазначає він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За останніми даними, катастрофічної ситуації на Заході України немає. Проте через негоду виникають складнощі в електропостачанні на Львівщині, Франківщині та Закарпатті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-12 01:57:55