Україна і світ

Тероризм не перемогти, приховуючи його: Зеленська дорікнула Instagram після трагедії у Вінниці

Перша леді України Олена Зеленська відреагувала на трагедію у Вінниці, назвавши Росію країною-терористом.

Також Зеленська дорікнула соцмережі Instagram, яка постійно блокує пости з фотографіями наслідків російських звірств в Україні.

– Це фото Instagram приховає від вас як “таке, що травмує”. Ніби горе та злочин можна скасувати, просто приховавши. Але той, хто має людяність, побачить: дитина, її візочок, мама, – заявила перша леді.

Йдеться про молоду жінку та її донечку, які у момент ракетного удару йшли на розвивальні заняття. В результаті дівчинка загинула, а за життя жінки борються лікарі. Відомо, що вона в результаті удару залишилася без ноги.

– 20 загиблих мирних людей у центрі міста – в офісній будівлі, в медичному центрі, на паркованні. Серед них – троє дітей. Росія – держава-терорист. Світе, ти маєш це побачити й усвідомити. Якщо не злякаєшся прихованого фото. Адже горе, злочин і тероризм не можна перемогти, просто приховуючи його, – наголосила Зеленська.

Ракетний удар по Вінниці

Російські окупанти 14 липня завдали ракетних ударів по Вінниці. Епіцентр трагедії прийшовся на центр міста.

Згідно з останніми даними ДСНС, в результаті ракетного удару загинула 21 людина, зокрема три дитини. Ще 91 людина звернулася за медичною допомогою, з яких 52 – знадобилася госпіталізація. 42 людини досі шукають рятувальники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

21 prylitvinnyczya 3


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-14 19:58:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин