Україна і світ

Тернопільська облрада хоче виселити УПЦ МП із Почаївської лаври

Напередодні у Тернопільській обласній раді відбулося засідання робочої групи щодо питання правомірності використання Почаївської Свято-Успенської лаври священниками Московського патріархату.

Про це повідомив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

За його словами, на сьогодні Почаївська Свято-Успенська лавра – це останній форпост “руського міра” на заході України, який продовжує працювати на знищення України в той час, як кращі сини та дочки кладуть власні життя за свободу та незалежність.

Зараз дивляться

– Тому одним із стратегічних завдань Тернопільської обласної ради є вигнання служителів УПЦ МП із найбільшої на території нашого краю православної святині та позбавлення цієї ворожої антиукраїнської структури права на користування комплексом споруд лаври, – рішуче заявив Михайло Головко.

Тому депутати облради проаналізували ситуацію і вирішили ухвалити на найближчій сесії низку звернень щодо подальшого функціонування Почаївської лаври.

Зокрема щодо підготовки звернення до Почаївської міської ради про передачу земельної ділянки з комунальної у державну власність.

Наразі земля під усіма спорудами включно з тими, що належать до Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, знаходиться у комунальній власності, що суперечить чинному законодавству.

Також звернення щодо перевірки законності забудови, проведеної УПЦ МП на території лаври.

Також у Тернопільській облраді хочуть звернутися до Міністерства культури та інформаційної політики щодо розірвання договору безоплатного користування комплексом споруд Почаївської Свято-Успенської лаври – пам’ятками архітектури, що є державною власністю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Планується звернення і до Ради національної безпеки та оборони України щодо створення міжвідомчої робочої групи, аналогічно до тої, яка успішно напрацювала алгоритм дій для вигнання УПЦ МП з Києво-Печерської лаври.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-21 14:57:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин