Львівський портал

Територію біля ЛАЗу забудують апартаментами й офісами

На вул. Персенківка, 2, що біля колишнього Львівського автобусного заводу, збудують комплекс із апартаментами, офісами, дитсадком і підземним паркінгом. Про це 12 липня під час засідання виконкому Львівської міськради повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Йдеться про занедбану промислову територію, на якій ТзОВ «Смартпробуд» та ТзДВ «Львівський завод будівельних виробів» збираються вести нове будівництво. Остання фірма взимку цьогоріч отримала від мерії 2,7 га землі за цією адресою під будівництво багатофункційного комплексу з апарт-готелем, офісних і громадських будівель.

Відзначимо, що коли це земельне питання розглядала сесія Львівської міськради, деякі депутати виступали проти, оскільки вважали, що під прикриттям апартаментів на вул. Персенківка, 2 зведуть звичайне житло. А раніше навіть сам міський голова неодноразово говорив, що забудовувати ЛАЗ і територію поруч житлом не дозволить.

Навіть у 2021 році виконком Львівської міськради ухвалив рішення, яким визначили, що на території ЛАЗу можна будувати виробничі об’єкти, об’єкти з науковими й освітніми функціями.

Сам Андрій Садовий, коли сесія віддавала забудовникам землю на Персенківці, наполягав на прийнятті відповідного рішення, але запевняв, що не підпише ухвалу, допоки не знатиме функціональний розподіл майбутнього комплексу.

Навіть зараз, коли головний архітектор Львова доповідав про цей об’єкт, достеменно незрозуміло, що саме тут будуватимуть. Єдине, що відразу зрозуміло, що на цьому місці будуть апартаменти.

«Тривалий час на цій території діяв бетонний вузол, що провокувало утворення пилу та інший дискомфорт. А тепер пропонуємо сформувати тут багатофункційний комплекс, складовими якого є офіси, обслуговування населення та апартаменти…

Також ми отримали гарантійний лист, у якому підприємці кажуть, що забезпечать наявність медичних, освітніх, культурних, спортивних і соціально-побутових функцій не лише для цього комплексу, а й для інших мешканців цього району. Набір цих функцій та їхні площі у подальшому мають узгодити з Львівською міськрадою», – прокоментував Антон Коломєйцев.

Зауважимо, що раніше ЗМІ писали про те, що сам комплекс матиме 6-7 поверхів, а на розі з вул. Стрийською збудують «свічку» на 18 поверхів. Тут будуть готелі, в апартаментах – 477 помешкань, дитсадок на 50 місць.

Візуалізація комплексу, представлена на засіданні виконкому 4 травня

Також Антон Коломєйцев додав, що тут облаштують дворівневий паркінг на 750 місць. Їх є більше, ніж потребує сам комплекс, тому парковка виконуватиме перехоплювальну роль, тобто люди зможуть залишати тут своє авто і пересідати далі на громадський транспорт.

Крім того, забудовник обіцяє долучитись до розвитку соціальної інфраструктури Львова, витративши ту суму, яку б йому довелось сплатити як пайовий внесок, хоча його в Україні скасували ще в 2021 році.

Зауважимо, що апартаменти – це ті ж квартири, але юридично мають інший статус. Таке приміщення офіційно є нежитловим, тому в ньому неможливо прописатись, а комунальні послуги нараховують за промисловим тарифом.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзДВ «Львівський завод будівельних виробів» займається виробництвом бетонних конструкцій, зареєстроване якраз на вул. Персенківка, 2 у Львові.

99,7% підприємства належить львів’янину Миколі Паньківу. З 2010 по 2020 року двічі був депутатом Миколаївської районної ради, на останніх місцевих виборах балотувався до Стрийської районної ради від Української Галицької Партії, але не пройшов.

ТзОВ «Смартпробуд» існує у Львові з 2021 року і займається будівництвом. Власниками підприємства є уродженець Яворівщини Василь Фітель і львів’янин Олег Кардаш.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-12 11:16:50