Україна і світ

Теракт РФ на дамбі ГЕС буде рівноцінним застосуванню зброї масового ураження – Зеленський

Російський теракт на Каховській ГЕС означатиме те саме, що й застосування зброї масового ураження.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього звернення за підсумками 20 жовтня.

Він розповів, що протягом дня взяв участь у засіданні Європейської Ради, де одними з основних тем були захист України та українська енергетична безпека.

– Під час засідання Європейської Ради сьогодні поінформував європейців про черговий теракт, до якого Росія готується на Каховській гідроелектростанції. За нашою інформацією, агрегати й дамба Каховської ГЕС заміновані російськими терористами, – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що зараз у світі всі мають діяти потужно та швидко, щоб не допустити ще подібного теракту з боку Росії.

– Підрив дамби означатиме масштабну катастрофу. І якщо Росія готує такий теракт, якщо вона всерйоз розглядає і такий сценарій, то це означає, що терористи дуже чітко усвідомлюють: їм не утримати не тільки Херсон, але й увесь південь нашої країни, зокрема й Крим, – сказав він.

Зеленський наголосив, що зараз офіційний Київ намагається донести до усіх лідерів світу та міжнародних організацій про наслідки такого теракту.

– Такий теракт на Каховській ГЕС означатиме абсолютно те саме, що й застосування зброї масового ураження. Світ повинен реагувати – превентивно, – наголосив президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Новина доповнюється…

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-21 01:38:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин