Україна і світ

Таких масштабів я ще не бачив навіть на Київщині й Харківщині: Лубінець про тортури на Херсонщині

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець шокований масштабами тортур, які проводили російські військові над українцями у Херсоні.

– Є різниця навіть у порівнянні з територіями Харківської та Київської областей… Таких масштабів я ще не бачив, а я відвідував особисто всі катівні у різних областях України. Масштаб просто жахливий, – заявив він в ефірі Єдиних новин.

Омбудсмен стверджує, що окупанти катували українців електрострумом, ламали їм кістки, били металевими трубами, вбивали. Він зазначив, що усі свої злочини загарбники знімали на відео.

Лубинець переконаний, що в кожному великому населеному пункті України після деокупації буде знайдено катівні, “оскільки це система, яку побудувала РФ: фільтраційний табір, військова комендатура і обов’язково при комендатурі – тортурна, де катують і вбивають саме цивільних”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він також розповів, що у Херсоні виявлено одне місце масових поховань, де зараз правоохоронні органи проводять процесуальні дії. Лубинець зазначив, що після того, як військові злочини представників російської армії будуть зафіксовані, доступ до поховання отримають і журналісти.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-17 20:08:29