Україна і світ

Сюрприз для батьків: як правильно заспокоїти немовля, що плаче, і швидко вкласти спати

Експерти під час дослідження визначили, як заспокоїти дитину, що плаче, і вкласти її спати всього за 13 хвилин.

Нова методика, за словами фахівців здатна негайно розв’язати проблему з плачем.

Для початку хтось з батьків повинен взяти дитину на руки і походити з нею протягом п’яти хвилин, не роблячи різких рухів, потім він сідає і близько восьми хвилин тримає дитину на руках уже сидячи. За словами вчених, саме така техніка працює найкраще.

– Багато батьків страждають від нічного плачу немовлят. Це особливо велика проблема для недосвідчених батьків, які можуть отримати стрес або навіть почати жорстко поводитися зі своєю дитиною, — пояснила авторка дослідження Кумі Курода з Японії.

Дослідження включало серію експериментів за участю 21 немовляти віком до семи місяців та їхніх матерів. Вони протестували чотири різних підходи до заспокоєння немовлят, що плачуть:

  1. Мати тримала немовля на руках і ходила;
  2. Мати гойдала немовля на руках, потім сиділа;
  3. Дитину відразу укладали в ліжечко;
  4. Мати гойдала немовля у пересувному ліжечку чи колясці.

У результаті команда з’ясувала, що коли мати ходила, тримаючи дитину на руках, та відносно швидко заспокоювалася, а її серцевий ритм сповільнювався протягом 30 секунд. Заспокійливий ефект також спостерігався, коли немовлят гойдали і клали в ліжечка-гойдалки.

– Результати нашого дослідження заперечують традиційне припущення про те, що материнські обійми зменшують стрес немовляти, — наголосили експерти.

Проте, коли матері намагалися вкласти своїх сонних малюків після коротких прогулянок, третина з них знову ставала бадьорою протягом 20 секунд.

Потім експерти виявили, що якщо діти спали не менше восьми хвилин до того, як їх уклали, вони з меншою ймовірністю прокидалися незалежно від того, чи помістили їх до ліжечка.

Найкращим методом виявився той, де матері заколисували немовлят на руках, а потім додатково тримали їх уже сидячи.

Курода зізналася, що, маючи чотирьох дітей, все ж дуже здивувалася результатам експерименту. Вона вважала, що пробудження дитини під час укладання пов’язане з тим, як її поміщають у ліжко. Однак  дослідження не підтвердило ці загальні припущення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: My London

немовля
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 15:34:43