Україна і світ

Святкуючи Різдво, не забувайте про Україну взимку: Зеленська звернулася до британців

Перша леді України Олена Зеленська закликала британців не забувати про трагедію, з якою зіткнулася Україна цього Різдва. Про це вона сказала в інтерв’ю радіо BBC

— Я розумію, що дев’ять місяців – це дуже довго, і українці дуже втомилися від цієї війни, але у нас немає вибору. Ми боремося за життя. Це не просто війна за нашу свободу та наші життя. Це війна протилежних світоглядів: війна цінностей. Важливо, щоб вони були збережені, – сказала вона.

Зеленська висловила сподівання, що наближення Різдва не змусить британців “забути про нашу трагедію і звикнути до наших страждань”.

Слова першої леді прозвучали на тлі невпинних нападів Росії на критично важливу інфраструктуру України, через які мільйони мирних жителів залишилися без світла.

Зеленська заявила, що Росія має на меті “тероризувати людей в Україні взимку, налякати нас, що ми можемо не витримати холоду, темряви, без інтернету”.

— Зима підступна, і саме на це розраховує керівництво Росії. На щастя, ми витривалі. Напевно, було б неправильно сказати, що ці речі нас не лякають, вони лякають, але ми розуміємо, чому ми можемо і повинні це терпіти, і ми будемо боротися за світ, за електроенергію і за світло, – сказала Зеленська.

В межах візиту до Лондона Олена Зеленська зустрілася з подружжям Сунак. Вона стала першою дружиною лідера держави, з якою зустрілася дружина прем’єр-міністра Британії Ашата Мурті у своєму новому статусі.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Під час зустрічі багато часу приділили обговоренню питань освіти дітей і культурній дипломатії. Зеленська розповіла, що поділилася з Мурті напрямками роботи своєї фундації та розповіла, як до неї можуть долучитися британці.

Також поговорили про наслідки обстрілів нашої критичної інфраструктури з боку Росії, про людей, які залишилися без світла й тепла, лікарів, які мусять робити операції без світла.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У вівторок вдень Зеленська має виступити перед британським парламентом.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 16:21:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин