Україна і світ

Святкування фанатів у Франції закінчилися трагедією – загинув 14-річний хлопчик

У французькому місті Монпельє загинув 14-річний підліток під час зіткнень між уболівальниками після перемоги збірної Франції над командою Марокко у півфіналі чемпіонату світу з футболу.

Як повідомляє BBC, хлопця збила машина. Водій різко зрушив з місця, коли невідомі підійшли до автомобіля зривати прапори Франції. Пізніше підліток помер у лікарні.

— Надзвичайно сумно, що спортивна подія закінчилася повною трагедією, – сказала місцева депутатка Наталі Озіол.

Повідомляється, що пізніше машину знайшли покинутою неподалік від місця аварії, а поліція оголосила водія у розшук та розпочала розслідування.

Інцидент стався в північно-західному районі Монпельє Ла Паяд приблизно через півгодини після фінального свистка в Катарі, де Франція перемогла Марокко з рахунком 2:0.

Напруженість між прихильниками Франції та Марокко ненадовго перекинулася в центр міста. Фанати палили фаєри на вулицях, а поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ.

У Франції проживає велика марокканська громада, яка налічує близько 1,5 млн людей.

Заворушення після матчу було зафіксовано і в інших містах Франції. Однак святкування в інших містах Франції минули здебільшого мирно. Однак у Ліоні поліція була змушена застосувати сльозогінний газ, щоб зупинити безлади.

Безпеку на вулицях французьких міст контролювали 10 тис. поліцейських. Повідомляється про арешт 167 осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерела: Midi Libre Montpellier, BBC

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-15 15:38:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин