Львівський портал

«Свобода» дає 10 тисяч доларів за інформацію про вбивцю Ірини Фаріон

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» надасть фінансову винагороду за інформацію про вбивцю мовознавиці Ірини Фаріон, що допоможе слідству. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі партії.

«Свободівці» просять усіх, хто володіє будь-якою інформацією про вбивцю Ірини Фаріон, звертатись у поліцію. Тому, хто надасть дані, що допоможуть знайти нападника чи встановити його місцеперебування, обіцяють фінансову винагороду.

Як відомо, кошти надає осередок ВО «Свобода» у США. Йдеться про 10 тисяч доларів, уточнила представниця американського осередку партії Наталія Ющук.

Писати потрібно на електронну пошту: [email protected].

Зазначимо, що у вбивстві Ірини Фаріон правоохоронці підозрюють цього молодика:

Його оголосили в розшук. За свідченням сусідів мовознавиці, цей хлопець певний час чатував біля будинку Ірини Фаріон.

Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Зловмиснику вдалося втекти. Його пошуки тривають досі.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Слідство розглядає декілька версій мотиву вбивства: громадська та політична діяльність Ірини Фаріон, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці вивчають також причетність Росії до вбивства мовознавиці. При цьому він наголосив, що винні у злочині мають понести покарання.

Ірину Фаріон поховають у Львові на Личаківському цвинтарі у понеділок, 22 липня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-22 07:22:38