Україна і світ

Світ вшановує пам’ять жертв геноциду: не забудимо, вистоїмо, помстимось

Голодомор. Голодна смерть мільйонів українців у 1932–1933 роках.

Масова смерть від голоду не була наслідком неврожаю, а була відповідальністю політичного керівництва радянського союзу під керівництвом йосипа сталіна.

Голодомор став кульмінацію наступу комуністичної партії та радянської держави на українське селянство, яке чинило опір радянській політиці.

Наприкінці 1920-х років радянський лідер йосип сталін вирішив згорнути культурну автономію України, розпочавши залякування, арешти, ув’язнення та розстріли тисяч українських інтелектуалів, церковних діячів, а також функціонерів комуністичної партії, які підтримували самобутність України.

У 1932 році комуністична партія встановила неймовірно високі квоти на кількість зерна, яку українські села повинні були віддати радянській державі. Коли села не виконували норми, влада посилювала реквізиційну кампанію, конфісковуючи навіть відведене для посіву насіння та стягуючи штрафи м’ясом і картоплею за невиконання норми. Спеціальні групи були направлені на обшуки будинків та вилучали інші продукти харчування.

Був введений закон, згідно з яким крадіжка навіть кількох стебел зерна вважалася саботажем і каралася розстрілом. У деяких випадках солдатів розміщували на сторожових вежах, щоб не дати людям забрати врожай. Попри інформацію про жахливі умови в Україні, центральна влада наказала місцевим чиновникам витягнути з сіл іще більше. Мільйони голодували, коли срср продавав урожай з України за кордон.

Від голоду та репресій постраждала вся Україна, а не тільки її хліборобські регіони.

Голодомор є злочином проти людяності, з точки зору сьогодення — очевидна історико-політична кваліфікація геноциду.

срср рішуче заперечував факт Голодомору. Після розпаду радянського союзу комуністична партія, таємна поліція та державні архіви, які стали доступними для дослідників, підтверджують висновок, що голод був спричинений радянською державною політикою та справді навмисно посилювався радянською владою.

Так само зараз вчиняє і росія. Наче повернувшись на століття назад. Голодомор, репресії, вбивства…

Ми пам’ятатимемо страшні розповіді про Голодомори та сталінські репресії.

Не пробачимо стерті рашистами українські міста й села.

Кати українського народу опиняться на лаві підсудних.

Злочини проти людяності не мають терміну давності!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Пам’ятаємо!

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-09 10:24:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин