Україна і світ

Світ прощається з королевою Єлизаветою ІІ: трансляція церемонії

У Великій Британії 19 вересня поховають королеву Єлизавету ІІ. Очікується, що на церемонії будуть присутні близько 500 закордонних високопоставлених гостей.

Серед них світові лідери та інші представники держав. Публічна частина прощання з королевою завершилася о 08:30 за київським часом.

Близько о 10:35 (12:35 за київським часом) траурна процесія вирушить з Вестмінстерського палацу до Вестмінстерського абатства.

Церемонія державного похорону Єлизавети ІІ розпочнеться в 11:00 (13:00 за київським часом), її можна буде дивитися онлайн.

Похорон Єлизавети ІІ – пряма трансляція

На початку церемонії виступлять прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс та генеральний секретар Співдружності Патрісія Скотленд. Потім проповідь виголосить архієпископ Кентерберійський.

Після цього по всій країні оголосять дві хвилини мовчання. Далі труну буде доставлять до Віндзора.

О 16:00 (18:00 за Києвом) у каплиці Святого Георгія відбудеться ще одна поминальна служба. На ній буде королівська родина, а також особистий персонал Єлизавети ІІ та працівники її маєтків.

Після цього королеву поховають у Меморіальній каплиці короля Георга VI. Тут також похований чоловік Єлизавети ІІ, принц Філіп, який помер минулого року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Deadline

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-19 14:44:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин