Україна і світ

Світ не може дозволити собі залишити Україну наодинці з агресором – Кондратюк

Росія продовжує в Україні жорстокі злочини, масові вбивства та тортури мирного населення, нищить інфраструктуру, проводить фейкові референдуми.

Про це заявила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк у своєму зверненні до учасників Саміту голів парламентів G20.

Вона зазначила, що особливим цинізмом характеризується справжній намір РФ здійснити незаконну анексію тимчасово окупованих територій України в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях, як це було в Криму в 2014 році.

— Звертаюся до лідерів парламентів країн учасників саміту, до всіх законодавчих органів країн світу, які розуміють вагу і цінність поваги до міжнародного права – не лише засудити.

А за жодних обставин не визнавати результати псевдореферендумів, проведених під дулами автоматів російських військових на тимчасово окупованих територіях України, – сказала вона.

Кондратюк додала, що Україна солідарна із закликом Антоніу Гутереша “працювати разом, щоб покласти край цій руйнівній і безглуздій війні та підтримати Статут ООН і міжнародне право”.


Заступниця спікера ВР наголосила, що Україні потрібні не просто посередники у досягненні миру, а союзники, гаранти і партнери, готові зробити свій внесок у спільну справу.

— Світ не може дозволити собі залишити Україну наодинці з агресором. Країну співзасновницю ООН, державу яка добровільно, в ім’я миру відмовилася від третього за потужністю ядерного арсеналу на планеті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Олена Кондратюк очолює делегацію ВР під час участі у дводенному Саміті голів парламентів G20, який стартував 6 жовтня у Джакарті (Індонезія).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-06 21:13:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин