Україна і світ

Свідчити про російські воєнні злочини закликають українців по всьому світу

В Україні розпочала свою роботу платформа «Твоя історія – твій внесок у Перемогу!», на якій кожен зможе повідомити про відомі російські воєнні злочини, навіть якщо людина перебуває за межами України. Крім того, стартувала комунікаційна кампанія під такою ж назвою.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Не мовчіть! Мета – невідворотність відповідальності та справедливе покарання для тих, хто на нього заслуговує», – закликають в Мінреінтеграції.

Проєкт #YourStoryYourWeapon дозволить зібрати базу доказів для українських і міжнародних судів. Офіційна реєстрація свідчень дасть право на матеріальну компенсацію за заподіяну шкоду, коли запрацює відповідний міжнародний механізм. Кожен, хто став свідком воєнного злочину, зможе звертатися до правоохоронних органів країни, в якій зараз знаходиться.

«До уваги українців, що перебувають за кордоном! Якщо країни, в якій ви зараз знаходитесь, немає в списку, повідомляйте онлайн через Єдиний державний хаб зі збору доказів воєнних злочинів», – повідомляють у відомстві.

«Ми забезпечимо вашу безпеку. Про те, що сталося з вами чи на ваших очах, знатимуть лише правоохоронці та суд. Будь ласка, не мовчіть! Допоможіть прискорити Перемогу. Ворог відповість і заплатить!» – закликала Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

До комунікаційної кампанії долучаються Мінреінтеграція на чолі з віцепрем’єр-міністром України Іриною Верещук. Вона стартує сьогодні. Ініціатором виступає Офіс Генерального прокурора України.

Партнерами ініціативи також виступили: Міністерство закордонних справ України, Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, органи прокуратури країн Спільної слідчої групи – Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-01 12:54:57