Україна і світ

Свічки – нова валюта: в Україні запускають маштабне виробництво


Свічки – нова валюта: в Україні запускають маштабне виробництво

Чергова атака по енергетиці, за нею перебої зі світлом – й українці щоразу переймаються, чим підсвітити житло. Не рідко у цій дилемі перемагають свічки, бо не залежать від підзарядки. Виробники, і продавці кажуть: дефіцит є, але самих свічок вистачить на кожного. Вітчизняні виробники працюють на повну потужність й чимало асортименту ми маємо з-за кордону. Наші журналісти побували у крамницях та на виробництві, розпитали, що і скільки вартує. А ще – як обрати найякіснішу свічку.

За останній місяць лише у цій мережі товарів для дому продали понад 2 мільйони свічок. Свіжу партію тут розбирають за тиждень. Найшвидше – розмітають свічки комплектами, їх купувати вигідніше.

Парафінові свічки коштують від 25 гривень. Але швидше вигорають, і диму від них більше. Є і воскові свічки, вони витриваліші й не дають кіптяви, але й коштують дорожче, в середньому від 40 гривень. Можна натрапити і на екзотику – свічки з сої чи стеарину, це суміш парафіну і тваринних жирів. За популярністю зі звичайними свічками конкурують і свічки на батарейках.

Найбільше на наших полицях імпортних свічок. Та через ажіотаж українські виробники працюють на повну потужність. На цій фабриці у Львові виробляють десятки видів свічок.

Аби прискоритися, зараз фахівці готують додаткове обладнання. Та усе залежить від електроенергії, тому інколи доводиться працювати і у вихідні. Найпопулярніші –  побутові свічки, які можуть горіти до 10 годин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-25 19:46:11